Danas sunčano uz umjerenu oblačnost, sutra jače naoblačenje i nove padavine

Danas će u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

U jutarnjim satima u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove biti će magle i niskih oblaka. Tokom dana, postupno povećanje oblačnosti, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Vjetar slab, prije podne istočnog i sjeveroistočnog smjera. U drugoj polovini dana vjetar postepeno mijenja smjer na jugo.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 20, na jugu zemlje do 24 stepena.

U Sarajevu magla i niska oblačnost u jutarnjim satima. Tokom dana sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Najviša dnevna temperatura zraka oko 19 stepeni.

Sutra jače naoblačenje i nove padavine

U srijedu, u Bosni i Hercegovini jače naoblačenje sa zapada koje će u poslijepodnevnim i večernjim satima uvjetovati kišu i pljuskove širom zemlje.

Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 11, na jugu zemlje do 13, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 25 stepeni.

U četvrtak u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno sa kišom i pljuskovima. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14, na jugu zemlje do 17, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 19, na jugu zemlje do 23 stepena.

U petak u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Ponegdje uz kišu mogući su i pljuskovi sa grmljavinom.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14, na jugu zemlje do 17, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 20 stepeni.