Pronađeno tijelo majke osumnjičene za ubistvo kćerke u Tuzli, oglasila se i policija

Specijalci MUP-a Tuzlanskog kantona pronašli su jutros tijelo majke koja se sumnjiči da je preksinoć ubila svoju 31-godišnju kćerku u naselju Tušanj u Tuzli.

Ovo su potvrdili i iz MUP-a Tuzlanskog kantona.

Njeno tijelo pronađeno je u šumi iznad kuće, a kako medji saznaju ona je počinila suicid. Pored njenog tijela pronađena je veća količina lijekova.

Prije toga, ona se pokušala objesiti, jer je pronađen i konopac.

Dana 8.10.2024. godine oko 10, 30 sati policijski službenici Jedinice policije za specijalnu podršku i istražitelji Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP TK su postupajući po raspisanoj potrazi, na području šume iznad kuće u naselju Rovine, grad Tuzla, pronašli beživotno tijelo žene za koje se pretpostavlja da se radi o ženi koja se dovodi u vezu sa događajem od 7.10.2024. godine kada je u porodičnoj kući u Tuzli pronađeno beživotno tijelo njene kćerke“, saopćeno je iz MUP-a TK

Dodali su da je u toku je rad na identifikaciji pronađenog tijela u saradnji sa postupajućim tužiocem koji se zajedno sa policijskim službenicima nalazi na mjestu događaja.

Policijski službenici Uprave policije MUP TK – Sektora kriminalističke policije poduzimaju daljnje radnje po uputama postupajućeg kantonalnog tužioca.

Podsjećamo, Policijskoj stanici PS Centar preksinoć oko 01:15 sati prijavljeno je od muške osobe (64) iz Tuzle, da je u svojoj porodičnoj kući u Tuzli, zatekao beživotno tijelo svoje kćerke (31).

Na licu mjesta istražioci su pronašli njena dva oproštajna pisma, ali i predmet kojim je, vjeruju istražioci počinjen zločin. Saznajemo da se radi o čekiću.