Civilna zaštita HNK: “Traga se za nestalim osobama, i dalje bez električne energije pojedina mjesta u Jablanici”

Prema informacijama Operativnog centra civilne zaštite Hercegovačko-neretvanskog kantona, spasilački timovi na području Konjica i dalje pretražuju pogođeno područje s ciljem pronalaska nestalih osoba.

Ističu da opskrba osnovnim potrepštinama teče uredno

Pristigli kontejneri se postavljaju na predviđena sigurna mjesta za smještaj ugroženih. Opskrba hranom, lijekovima i osnovnim potrepštinama teče uredno.

Uz pomoć teške mehanizacije, radi se na saniranju regionalnog puta Ostrožac – Parsovići – Fojnica (R437). Za sanaciju lokalnih puteva Buturović Polje – Seonica – Višnjevice, Kralupi – Trešnjevice bit će potrebno duže vrijeme“, naveli su.

I dalje je u prekidu opskrba električnom energijom na pojedinim područjima općine Jablanica.

Radi se na otklanjanju kvarova,a isti slučaj je i sa opskrbom vode, mobilnom i fiksnom telefonijom.

Putna komunikacija sa susjednim općinama, kao i sa pojedinim naseljenim mjestima na području općine je u prekidu. Radi se na sanaciji i čišćenju prometnica. Specijalistički spasilački timovi nastavljaju potragu za nestalim osobama.

Pored domaćih, na terenu su i timovi iz susjednih država. Angažiran je i veći broj volontera koji pomažu u dostavi hrane, lijekova i ostalih potrepština“, kazali su iz Operativnog centra.