Video/ Uhapšen 20-godišnjak zbog bacanja bombe na kuću na Aneksu

U ranim jutarnjim satima u petak veliki broj građana probudila je snažna eksplozija na Aneksu. 

Obzirom da policija još duži period nije željela s novinarima da podijeli informaciju o čemu se radilo, mnogi nisu niti upoznati da se radi o još jednom teškom krivičnom djelu u glavnom gradu.

Naime, dana 11.10.2024. godine u 02:40 sati policija je obaviještena da je u ulici Fočanska došlo do aktiviranja nepoznate eksplozivne naprave ispred kuće koja je u vlasništvu osobe inicijala F.B.

Srećom, povrijeđenih nije bilo, a na kući je nastala značajna materijalna šteta, obzirom da su geleri bombe uletili i u stambene prostorije.

@sarajevskaseharamedia Uhapšen 20-godišnjak nakon snažne eksplozije koja je probudila veliki broj građana u glavnom gradu #sarajevo #sarajevotoday #sarajevo🇧🇦 #aneks #bomba #eksplozija #policija #mupks #hapsenje #hapšenje ♬ Suspense, horror, piano and music box – takaya

Zbog sumnje da je počinio krivično djelo Izazivanje opće opasnosti uhapšen je 20-godišnji E.T. iz Sarajeva.

Dana 11.10.2024. godine u 02:40 sati PU Novi Grad je obaviještena da je u ulici Fočanska došlo do aktiviranja nepoznate eksplozivne naprave ispred kuće u vlasništvu F.B.

Povrijeđenih osoba nije bilo, a nastupila je materijalna šteta na kući. Obaviješten je dežurni tužilac KTKS, a uviđaj su obavili pripadnici Uprave policije MUP-a KS.

Radeći na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela, policijski službenici PU Novi Grad su istog dana u 16:15 sati, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo Izazivanje opće opasnosti (član 323. KZ FBiH) slobode lišili 20-godišnjeg E.T. iz Sarajeva, koji je predat u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a KS“, saopćeno je danas iz policije.