GRAS upozorava na lažne internet informacije o prodaji godišnjih karata po cijeni od 4 KM

Iz Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća GRAS obavještavaju javnost da putem društvene mreže facebook kruži potpuno netačna informacija po pitanju prodaje GRAS-ovih godišnjih karata za prevoz po cijeni od 4 KM.

Naime, na facebook stranici “Kartica javnog prevoza Sarajevo“ objavljen je status, odnosno informacija da “kompanija GRAS uvodi novu transportnu karticu za modernizirani sistem plaćanja s godišnjom pretplatom po specijalnoj cijeni od samo 4 KM”, te se tom objavom potiče javnost da istu kupe i koriste u vozilima javnog prevoza.

Također, ta stranica objavila je i izgled smart godišnje kartice sa logom preduzeća KJKP GRAS.

U potpunosti odbacujemo navedenu objavu kao neistinitu za koju će kao i za zloupotrebu službenih podataka biti podnijeta krivična prijava nadležnim organima“, navode iz GRAS-a.

Pozivaju građane na oprez i da ne podliježu ovakvim i sličnim prevarama koje su veoma često prisutne na društvenim mrežama.

Sve informacije vezano za javni gradski prevoz mogu se potražiti na zvaničnoj WEB stranici preduzeća GRAS (www.gras.ba), putem maila: press@gras.ba, na broj telefona 033/293-138 te prodajnim mjestima GRAS-a.