Presjek slučajeva u BiH: Novi smrtni slučaj u Banjoj Luci, u HNK nema novih slučajeva

U Bosni i Hercegovini trenutno je potvrđeno 1.186 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a od ovog virusa oporavilo se 295 osoba. U teškom stanju su četiri osobe.

KCUS: Testiran 231 uzorak, devet pozitivnih na COVID-19

Klinički centar Univerziteta u Sarajevu završio je testiranje još 231 uzoraka, a devet ih je pozitivnih na koronavirus, potvrdila je medijima jutros prof. dr. Sebija Izetbegović, generalna direktorica Kliničkog centra.

Pozitvni uzorci su iz Travnika – tri, Goražda – 2, Vašreša – jedan i Sarajeva tri.

U Banjoj Luci umro još jedan pacijent pozitivan na koronavirus, bez hroničnih oboljenja

U Klinici za infektivne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra RS-a u Banjoj Luci u protekla 24 sata preminuo je jedan pacijent. U pitanju je muškarac kod kojeg je potvrđeno prisustvo koronavirusa.

Riječ je o pedesetosmogodišnjem pacijentu iz Banje Luke koji, kao ni jučerašnja žrtva, nije imao hronična udružena oboljenja.

Entitet RS: Od testiranih 429 ljudi, 14 pozitivno na koronavirus

U protekla 24 sata u RS-u je testirano ukupno 429 osoba, dok je prisustvo koronavirusa potvrđeno kod 14 osoba, saopćio je danas ministar zdravlja RS-a Alen Šeranić.

Od novoboljelih je šest muškaraca i osam žena. Četiri osobe su već hospitalizovane u UKC-u RS-a.

U HNK nema novih slučajeva zaraze koronavirusom

U Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar sinoć je na COVID-19 testirano 47 uzoraka.

Kako su kazali iz Štaba civilne zaštite HNK, svi rezultati su bili negativni. Podsjetimo, jučer tokom dana je testiran 81 uzorak i također nije bilo pozitivnih na COVID-19.

Sve vreći broj zaraženih SIPA-e

U Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (SIPA) potvrđen je još jedan slučaj koronavirusa, a i ovaj put se radi o jednom od rukovodilaca.

Pozitivan je pomoćnik direktora SIPA-e, koji je ujedno i načelnik kriminalnističko-istražnog odjela.

Ovo je treći slučaj zaraze u ovoj državnoj agenciji, jer su ranije pozitivni na koronavirus bili šef Regionalnog ureda Sarajevo te šef odjela za ratne zločine.

Podsjećamo, u BiH je do sada potvrđeno ukupno 1.186 osoba zaraženih koronavirusom, 295 ih se oporavilo, a 45 je umrlo.