Barcelona silno želi dovesti Pjanića, u igri još dva velikana

Španski mediji posljednih dana bruje o tome kako je naš reprezentativac Miralem Pjanić na korak od prelaska u Barcelonu.

Pjanić će gotovo sigurno na ljeto napustiti redove torinskog kluba, a Barcelona je za sada pokazala najveću želju za negovim dovođenjem.

Pjanić bi se vrlo lako mogao uklopiti u stil igre koji gaji katalonski tim, pogotovo u ofanzivnom dijelu, gdje bi naš reprezentativac imao prostora da svoje lopte koje imaju oči šalje jednim od najboljih napadača svijeta, Luisu Suarezu te Lionelu Messiju.

Barcelona će vjerovatno za Pjanića ponuditi razmjenu igrača, najviše zbog posljedica koronavirusa koji je srezao budžete svim klubovima na svijetu. Kako piše katalonski sport, put Torina bi trebao krenuti hrvatski veznjak Ivan Rakitić, te Jean-Clair Todibo, dok je Barca pokazala interes za još jednim fudbalerom Juventusa, a to je Mattia De Sciglio.

Juventus je na početku želio da u razmjeni bude mladi veznjak Barce Arthur Melo, kao i Arturo Vidal, ali se brazilac izjasnio da ne želi napustiti katalonce.

Pored Barcelone, u igru za Pjanića su se uključili i PSG i Chelsea. PSG bi staroj dami ponudio svog Leandra Paradesa, dok Chelsea nudi brazilskog veznjaka Jorginha, koji je velika želja trenera Juventusa Maurizija Sarrija.