Perutnina Ptuj BH obezbijedila hiljade kvalitetnih obroka korisnicima Udruženja Pomozi.ba

Kompanija Perutnina Ptuj BH Udruženju Pomozi.ba donirala je mesne proizvode u vrijednosti od 10.000 KM.

Zahvaljujući ovoj vrijednoj donaciji kuhari Udruženja Pomozi.ba u Sarajevu, Bihaću i Travniku do kraja godine će moći praviti kvalitetne i ukusne obroke za svoje korisnike.

U sklopu projekta “Obrok za sve“ u Pomozi.ba kuhinjama se svaki dan pripremi oko 1.000 obroka. Neki od njih se serviraju u restoranima dobre volje, dok se dio obroka direktno na vrata donosi ljudima koji nisu u mogućnosti da se kreću i pored finansijskih imaju i brojne zdravstvene probleme.

Obroci se dostavljaju na kućni prag socijalno ugroženim osobama na području Sarajeva, Vareša, Breze, Travnika, Viteza, Donjeg Vakufa, Kotor-Varoši, Skender-Vakufa, Bihaća i Bosanske Krupe.

Foto: Pomozi.ba
Foto: Pomozi.ba

Riječ je uglavnom o starijim osobama, koje nemaju nikoga i ne mogu same sebi niti napraviti obrok niti priuštiti kupovinu hrane. Veliki broj naših korisnika ima i mnoge zdravstvene probleme, tako da ne moramo ni govoriti koliko su im obroci i naša svakodnevna pomoć važni. Posebno vodimo računa o kvaliteti namirnica i trudimo se napraviti ukusna i zdrava jela svaki dan, zbog čega nam je donacija mesnih proizvoda kompanije Perutnina Ptuj izuzetno olakšala posao u narednom periodu“, istakla je Maja Arslanagić-Hrbat glasnogovornica Udruženja Pomozi.ba.

Kako su istakli iz Grupe Perutnina Ptuj, odgovornost prema društvu jedan je od njihova četiri stuba društvene odgovornosti.

Kao domaćem proizvođaču cilj nam je da pozitivno utječemo na lokalnu okolinu u kojoj radimo, razvijamo naše poslovanje i u kojoj žive naši zaposlenici. Zato nam je važno da dio našeg uspjeha podijelimo i s onima kojima je pomoć najpotrebnija i o kojim skrbi udruga Pomozi.ba“, navela je Elma Granić Pleh, vođa marketinga u Perutnini Ptuj BH.

Foto: Pomozi.ba
Foto: Pomozi.ba

Ovo je samo početak saradnje humanitarne organizacije Pomozi.ba i kompanije Perutnina Ptuj koja je i u najtežim trenucima pokazala koliko joj je značajna društvena odgovornost i pomoć zajednici.