Ministar Samir Avdić uputio čestitku bh. biciklistkinji Lejli Tanović za njen novi svjetski uspjeh

Predsjedniku Biciklističkog saveza Bosne i Hercegovine Toniju Zoriću i bosanskohercegovačkoj reprezentativki, biciklistkinji Lejli Tanović čestitke na novim izvanrednim rezultatim i uspjesima uputio u ime Ministarstva kuture i sporta KS ministar Samir Avdić.

“Velika odricanja, vrhunski trenažni proces i odlični rezultati Vaš su uspjeh i način na koji ste predstavili i predstavljate državu Bosnu i Hercegovinu.

Vjerujemo da ćete nastaviti sa postizanjem vrhunskih sportskih rezultata i našu domovinu predstavljati na ljetnim Olimpijskim igrama 2021. u Tokiju”, istakao je ministar Avdić.

Podsjetimo, najbolja bh. biciklistkinja i četverostruka balkanska prvakinja Lejla Tanović ostvarila je svoj najbolji rezultat i plasirala se na sedmo mjesto na svijetu.

Nakon posljednjeg upisa bodova na UCI rang-listi Tanović je dodatno napredovala, te je sa 11. dospjela na 7. mjesto na svijetu.

Historijski plasman za biciklizam u našoj državi uslijedio je nakon osvojenog osmog mjesta na Svjetskom prvenstvu u Turskoj.