Na današnji dan tuga je prekrila BiH/ Godišnjica ubistva Denisa Mrnjavca

Na današnji dan, prije 13 godina u punom sarajevskom tramvaju brutalno je napadnut i ubijen šesnaestogodišnji Denis Mrnjavac.

Denis je bio običan dječak, srednjoškolac, sa mnogo snova i života ispred njega. Međutim sve se to ugasilo, sve je nestalo kada je tog zimskog dana Denis brutalno napadnut u prepunom sarajevskom tramvaju na povratku iz škole i nanesene su mu teške tjelesne povrede uslijed kojih je preminuo.

Mnogi bi pomislili da, obziom u okolnostima u kojima se nalazimo, je kriv bio neki narkoman, duševno bolesna osoba, ali ne. Denisa su u sarajevskom tramvaju pretukli, a potom i na smrt izboli njegovi vršnjaci. Da, Denis je još jedna žrtva vršnjačkog nasilja. Tog prokletog nasilja koji svakodnevno gasi mlade život širom svijeta.

Da li će ikada stati vršnjačko nasilje? Ko je zaista kriv? Zašto niko ne uči djecu da razlike između ljudi nema, svi smo jednaki? Kada će ljudska zloba prestati? Nažalost su pitanja koja će, kako se čini, još dugo ostati bez odgovora.

Tuga njegove majke odjekuje danas Sarajevom, osjeti se i prisutna je dok Ana prelazi preko šina i podsjeća se na taj tragični dan.

“Bio je tako, neka tiha priroda, ali uvijek je bio pozitivan, nasmijan, spreman za igru, za druženje, bio je svestrano dijete, odličan učenik, svima je bio spreman pomoći, nije zato što je moj sin ali je zaista bio takav, bio je omiljen, dijete koje bi svaki roditelj poželio… Bol je svakim danom sve veća i veća”, kazala je Ana Mrnjavac, majka preminulog Denisa.