Poznat uzrok požara u centru Sarajeva: Vlasnica zapalila stan i skočila s trećeg sprata

Vlasnica A.A zapalila je stan u centru Sarajeva i izvršila je samoubistvo skokom sa trećeg sprata 31. jula u ulici Josipa Štadlera, pokazalo je vještačenje.

Žena nije stradala od požara i dima, kaže vještak Ferhat Ibrak.

Više od dvadest dana nakon požara u ulici Josipa Štadlera kojom prilikom je 31. jula smrtno stradala vlasnica A. A., portal Avaza otkriva da je nastradala žena podmetnula požar u svom stanu na trećem spratu.

Utvrdio je to poznati sarajevski inspektor i vještak za protivpožarnu zaštitu Ferhat Ibrak koji je prisustvovao uviđaju i utvrdio šta se dešavalo u stanu.

“Meni su javili da je žena bježala od požara i skočila sa prozora stana na trećem spratu. Kada sam izašao gore utvrdio sam da je požar izbio u unutrašnjosti ormara. Prozori su na trećem spratu, niko nije mogao ući izvana, blindirana ulazna vrata bila su zaključana, vatrogasci su ih razvaljivali tri sata. Sve to govori da je ona zapalila stan na tri mjesta u dvije zasebne prostorije koje nisu vezane jedna s drugom” kazao je Ibrak.

Dodao je da žena napravila malo stepenište od dvije-tri stolice različitih veličina, popela se na prozor i skočila u dvorište.

“Nije smrtno stradala od požara i dima, već je zapalila stan i izvršila samoubistvo” navodi Ibrak.