Elmedin Konaković: Na čelo Tužilaštva došao čovjek koji je dizao optužnice protiv Dudakovića, Drekovića…

Nakon što je za v.d. glavnog tužioca Tužilaštva BiH VSTV sa sedam glasova izabrao tužioca Milanka Kajganića uslijedile su i prve reakcije.

Među prvima reagovao je predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković.

“Na čelo Tužilaštva BiH došao je tužilac koji je podigao optužnice i procesuira Dudakovića, Drekovića…Na čelu je posebnog Odjela za koji svi zajedno tvrdimo da progoni generale, komandni kadar i borce Armije RBiH”, kazao je Konaković.

Dodaje da SDA ponižava Bošnjake jer zbog svog kriminala trguju čime stignu.

Slovi za kadar odan Milanu Tegeltiji. Jadna, čemerna, kukavička i bezidejna politika SDA ponižava nas zadnjih godina tako kako nas nikad niko nije ponižavao. Spremni da u zaštiti svog kriminala trguju čim stignu, a mozga nemaju. Tuga, bijeda, sramota“, napisao je Elmedin Konaković, predsjednik Naroda i pravde.

Kajganić se također dovodi u vezu sa curenjem informacija iz Tužilaštva BiH da se sprema hapšenje Milomira Savčića.

Iako Kajganić u slučaju Dudaković nije podigao optužnicu već tužiteljice Vedrana Mijović, neki mediji su pisali da je i u nekim drugim slučajevima uočena povezanost Kajganića i Mijović te da joj je on zapravo naredio istragu u slučaju hapšenja generala Đure Matuzovića i još devet nekadašnjih pripadnika HVO-a iz Orašja.