Video/ Ono kada ti je “stalo” do sjednice, svi potezi Zahiragića koji govore da mu je dosadilo

Skupština KS u ponedjeljak navečer prekinuta je što je drugi prekid nakon što je započela 30. novembra.

Održana je višesatna rasprava o Informaciji Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo o slučaju preminule djevojčice Džene Gadžun iz Kaknja, sa inspekcijskim nalazom Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo – Inspektorat, sanitarne, zdravstvene i farmaceutske inspekcije i inspekcije za hranu.

Na momente burna rasprava okončana je usvajanjem zaključka NiP-a, ali ne i zaključaka SDA za koje je glasalo 13 zastupnika.

Zastupnici NIP-a tražili su da se zaključci SDA prošire, ali oni to nisu željeli i tražili da se glasa kako su predloženi.

Na trenutke zanimljivo je bilo gledati Harisa Zahiragića kojem je sjednica očigledno bila previše duga, pa je to svojom gestikulacijom i pokazivao u par navrata.

To su i primijetili korisnici društvenih mreža što je izazvalo podsmijehe, a mi smo se potrudili da napravimo kompilaciju.

Tako je više puta u toku sjednice zijevao i to dok priča njegov kolega iz Kluba Mahir Dević.

U jednom trenutku je Zahiragić i mahao predsjedavajućem Skupštine KS gestikulirajući mu da prekine, ali nismo sigurni da li pokazuje da se ubrza ova tačka ili da prekine Devića.

Bilo kako bilo, pokazao je i svojevrsno nepoštovanje prema kolegi dok je izlagao i branio zaključke Stranke demokratske akcije.

Pogledajte kompilaciju: