Burić najavio spektakl: “Mnogi su nas otpisali, a naše srce je lavlje”

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras će protiv Švedske započeti put na Evropskom prvenstvu koje se održava u Mađarskoj i Slovačkoj.

Jedan od najboljih golmana svijeta Benjamin Burić neposredno pred ovaj meč na društvenim mrežama obratio se svim navijačima bh. tima.

Mnogi su nas vec otpisali, mnogi nas doživljavaju kao totalne autsajdere, mnogi se klade protiv nas, a zaboravljaju da je naše srce lavlje, pogotovo kada na njemu stoji grb naše Bosne i Hercegovine! Idemo se boriti do posljednje lopte, do posljednjeg zvižduka.

Oslabljeni jesmo, ali smo hrabri, spremni i puni inata! Idemo Bosno i Hercegovino. Budite uz nas, kako god završilo, a mi ćemo na parketu dati sve od sebe”, napisao je sjajni Burić.

Susret između Švedske i Bosne i Hercegovine igra se sa početkom od 20 sati i 30 minuta.

Podsjetimo, neposredno pred prvu utakmicu Europskog prvenstva dobili smo još loših vijesti.

Nakon što su u Sarajevu, pred okršaj sa Švedskom, zbog pozitivnih nalaza na prisustvo koronavirusa Covid-19 ostali Admir Ahmetašević, Alen Ovčina, Dino Hamidović i Elmir Građan, danas imamo još dvije osobe pozitivne na covid.

Pozitivne rezultate na prisustvo koronavirusa dobili su jedini desni bek (jedini ljevak) u ekipi Dejan Malinović i šef bh. delegacije Srđan Jović.

Malinović i Jović su već u karantinu i čekamo njihove rezultate PCR testiranja.

Uz to, imamo nedovoljno oporavljenog Vladimira Vranješa, te on večeras neće biti u sastavu.

Također, sinoć je neugodnu povredu na treningu zaradio i prvi golman Benjamin Burić, ali će ipak nastupiti večeras.

Naš lijevi bek Mirko Herceg već treći dan ima temperaturu (negativan je na Covid-19) i on također neće igrati večeras.