Flaširana voda iz BiH kreće za Dubai

Milionska investicija u Trnovu trebalo bi da dobije epilog u martu iduće godine, kada će iz pogona fabrike za flaširanje vode u naselju Kijevo prve flaše krenuti ka Dubaiju.

Vlasnik fabrike Svanimir Kreštelica naglasio je da su sve administrativne procedure završene, te da na proljeće fabrika, čija je vrijednost oko 2,5 miliona maraka, počinje da radi punom parom.

Kapacitet pogona je toliki da se na sat može puniti oko 2.500 komada flaša od pola litra i litar, te 500 komada kanistera od pet litara. To znači da bi u jednoj radnoj smjeni punili oko 4.000 kanistera od pet litara i 20.000 komada manjih  flaša.

Osim na domaćem tržištu,vodu iz Kijeva planiraju plasirati i u inostranstvo, a među prvim odredištima na njihovoj poslovnoj mapi ucrtan je Dubai.

Kreštelica je istakao da su potpisali sporazum o poslovnoj saradnji sa firmom iz Dubaija,te da ima velika očekivanja od ove investicije, a siguran je da se kvalitetom može izboriti za svoje mjesto na tržištu.

On smatra da je potrebno podići svijest građana o tome da kupuju domaće, jer bi se na taj način godišnje uštedjelo oko 180 miliona maraka, koliko BiH iskešira na vodu iz uvoza.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)