FUP: Podnesen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv tri lica

Federalna uprava policije je Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona podnijela Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv tri lica inicijala N.K. (1955.), A.T. (1968.) i M.M. (1966.).

Navedena lica se sumnjiče da su iskoristili svoja službena ovlaštenja suprotno odredbama člana 42. i 43. Statuta pravnog lica „NN Company“ d.o.o. Zenica, s namjerom pribavljanja protupravne imovinske koristi pravnom licu „EU Exsplosive“ d.o.o. Zenica, na način da su zaključivali više štetnih ugovora o preuzimanju kompletnog mobilnog postrojenja od pravnog lica „NN Company“, kao i proizvodnog i prodajnog procesa od istog.

Na opisani način je pravno lice „EU Exsplosive“ steklo protupravnu imovinsku korist od cca. 1.500.000,00 KM, a za koji iznos je istovremeno oštećeno pravno lice „NN Company“. Pored navedenog na gore opisani način je takođe nanesena materijalna šteta pravnom licu „NN Company“ od 10.403.610,25 KM.

Zajednički istražni tim Federalne uprave policije i Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona nastavlja aktivnosti na ovom predmetu, saopćeno je iz Federalne uprave policije.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)