Hrvatska predsjednica obećala plate od 8.000 eura

Izvor: Twitter

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović se ponovo kandidovala za predsjedničke izbore, a snimak njenog govora sa predizbornog skupa u Osijeku se brzo proširio po internetu.

“Otvorit ću nova radna mjesta. Tvrde neki da se to ne može, ja vam tvrdim da se to može. Jer već imam dogovore s nekim državama, da nam Hrvati odu na obuku negdje drugdje i da se vrate u Hrvatsku, da rade preko interneta u nekoj drugoj državi, a u Hrvatskoj zarađuju osam tisuća eura. Zamislite osam tisuća eura za naše mlade”, izjavila je Kolinda tokom svog govora.

Također je istakla da su “izbori koji dolaze 22. decembra posebno važni, te da će Hrvati birati politiku koja će sljedećih pet godina zajedno sa osobom koja će voditi tu politiku promicati hrvatske nacionalne i državne interese i vrijednosti, i koja će sudjelovati u rješavanju ključnih društvenih problema”.

Njenu izjavu mnogi smatraju besmislenom, pa je tako Ivana Marić, politička analitičarka na svojoj facebook stranici napisala: “Dovoljno je da pogledate Trumpa, Borisa Johnsona, Vučića, Kolindu, Komšića… pa da vam bude jasno da se politika pretvara u pozorište i to sa tragikomičnim glumcima koji biračima nude samo patetiku, usiljeni patriotizam i mržnju prema svima koji su drugačiji od njih”.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)