Mladić iz Novog Sada pravi kućice za pse lutalice

29-ogodišnji Ignjat Sevkušić iz Novog Sada je odlučio uzeti stvar u svoje ruke, te zaštiti pse lutalice i pružiti im krov nad glavom.

Ovaj mladić nije mogao ostati ravnodušan, kada ga je posjetio mješanac, koji je drhtao od zime, pa je odlučio da izvadi deku, obmota ga i unese unutra, gdje ne puše. “Dao sam mu i da jede i da pije. Radio je sa mnom cijeli dan”, istakao je Ignjat.

Tada mu je sinula i ideja, te je otpočeo sa pravljenjem kućica.

“Našao sam neku veću kutiju, veličine šporeta, da mu bude što komotnije. Kupio sam najlon, selotejp, našao par cigli da kućica, zbog vlage, kiše i bara ne bude baš na zemlji…

„Stavio sam unutra stiropor, sve obložio najlonom i preko najlona oblijepio selotejp. Onda sam skalpelom prorezao ulaz, ali ne da bude skroz rupa, nego da vratanca koliko-toliko štite od zime”, objašnjava Ignjat.

Njegova akcija svidjela se mnogima na društvenim mrežama, o njemu su pisali lokalni mediji, a onda i brojni portali širom zemlje. Ignjat kaže da mu to ništa ne znači.

„Nije to ništa specijalno, zašto ne bih pomogao kad mogu. Tako sam vaspitan, nemam pojma. Tako su me roditelji vaspitali, šta ćeš. Tako živim”, kazao je Ignjat za srbijanski BBC.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)