Ne propustite veliki koncert uz Sarajevo Big Bend i Uroša Perića sa hitovima Rayja Charlesa

Veliki koncert u organizaciji Udruženja muzičara Saraj Pro-Brass održat će se u Dancing dvorani Doma mladih Skenderija, u nedjelju, 29. decembra u 20 sati. Karte za koncert u iznosu od 15 KM moguće je kupiti na prodajnim mjestima BKC i plato Skenderija u periodu od 9 do 17 sati.

Novogodišnji praznični duh glavnog bh. grada bit će obogaćen sjajnim muzičkim dešavanjem namijenjenim zaljubljenicima u jazz, blues i soul.

Naime, sarajevska publika će po prvi put imati priliku uživati u najpopularnijim hitovima američkog kompozitora i izvođača, pionira bluesa, Raya Charlesa, u neponovljivoj interperetaciji slovenačkog blues, soul i jazz pijaniste i pjevača Uroš Perića, uz pratnju Sarajevo Big Benda, pod  dirigentskom palicom Ranka Rihtmana.

U sastavu Sarajevo Big Benda koji će pratiti Perića, tu večer nastupit će i trojica mladih solista iz Bundess jazz orkestra: Philip Dornbush na saksofonu, Gregor Sperzel koji svira trombon i Janos Loeber na trubi. Jedinstveni zvuk Big Banda, obogaćen najboljim mladim njemačkim solistima, u atmosferi novogodišnjih praznika u Sarajevu, bit će prilika za dvosatni užitak za muzičke sladokusce svih uzrasta.

Koncert su podržali: Grad Sarajevo, Fondacija za muzičke, scenske i likovne umjetnosti, JU Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo, Goethe institut u Sarajevu, Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo, McCann Sarajevo i Metromedia.