Skandinavski trendovi u uređenju kuhinja zbog kojih ćete poželjeti život na sjeveru

Skandinavske kuhinje popularne su prije svega zbog svoje funkcionalnosti i praktičnosti. Odaberete li prave materijale, boje i jednostavne elemente čistih linija, imat ćete prostoriju u kojoj ćete još dugo osjećati hygge ili u prijevodu udobnost i zadovoljstvo.

Kada je riječ o skandinavskom uređenju prostora, najvažnije je ukloniti beskorisne predmete i životni prostor učiniti funkcionalnim i nenametljivim kako bi bio jednostavan za održavanje.

Kako bi se dobio efekt minimalizma i jednodimenzionalnosti, treba se držati jedne palete boja. Kod Skandinavaca to je uglavnom bijela jer se uz nju prostor čini svjetlijim, prozračnijim i sofisticiranijim.

U posljednje se vrijeme Skandinavci sve češće odlučuju za tamne boje, ali čak i tada njihove kuhinje nisu pretamne ili prehladne zato što se kombiniraju s toplim materijalima poput drveta.

Skandinavske kuhinje izrađene su od kvalitetnih i izdržljivih materijala i uređaja. Uglavnom su to plohe koje su prirodne i otporne, poput drveta, ili uređaji od metala.

Skandinavske kuhinje minimalistički su uređene, ali nisu hladne i neugodne za boravak. Toplinu postižu kombinovanjem različitih prirodnih materijala koji ukrašavaju prostor bez potrebe za dodatnim dekorisanjem.Ipak, nijedna skandinavska kuhinja nije potpuna bez dodavanja neke zidne umjetnosti. To može biti velika slika ili jednostavni okvir s fotografijom. Uz to, u njihovim kuhinjama često se mogu vidjeti i pomno odobrene i decentno uklopljene biljke.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)