Zgrada iza Vječne vatre mogla bi biti novo sjedište gradonačelnika

Odluka Gradskog vijeća Grada Sarajeva kojoom se Parlamentu Federacije BiH ustupa na korištenje zgrada u ulici Hamdije Kreševljakovića, a Gradska uprava će biti smještena u objektu kod Vječne vatre, objavljena je u Službenim novinama Kantona Sarajevo. 

“Grad Sarajevo ustupa na korištenje Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine prostor upravne zgrade Društveno-političke organizacije (DPO) u ulici Hamdije Kreševljakovića broj 3, označene kao k.č. 78 zemljišnoknjižni uložak 28 K.O. SP Sarajevo-mahala CXXIX, po kulturi upravna zgrada DPO u površini od 1.065 m2 i dvorište u površini od 1.048 m2 (po starom premjeru), što odgovara k.č. 847 i k.č. 848. K.O. Centar Sarajevo VIII (po novom premjeru)”, navedeno je u odluci koju potpisuje predsjedavajući Gradskog vijeća Grada Sarajeva Igor Gavrić.

Ovom odlukom ovlašten je gradonačelnik da, u ime i za račun Grada Sarajevo, s Vladom Federacije Bosne i Hercegovine, odnosno Službom za zajedničke poslove organa i tijela Federacije BiH, potpiše Sporazum o prijenosu prava korištenja prostora u upravnoj zgradi DPO-a s Grada Sarajevo na Parlament Federacije Bosne i Hercegovine.

“U slučaju da u roku od osam mjeseci od dana stupanja na snagu ove odluke između budućih korisnika ne bude izvršena primopredaja objekata zgrade DPO-a i zgrade ‘Vječna vatra’, odnosno ne bude započeto faktičko preseljenje administracije Grada Sarajevo u zgradu ‘Vječna vatra’ i faktičko preseljenje administracije Parlamenta Federacije BiH u zgradu DPO-a, ova odluka se smatra opozvanom, prestaje da važi i neće proizvoditi pravna dejstva”, navedeno je u odluci.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)