Anketa: Građani smatraju da je Vlada na čelu s Fortom najbolja ikada

U našim anketama vrlo često ima zanimljiva pitanja, ali i ona iz svakodnevnice. U decembru prošle godine pitali smo vas da li je za vas vlada na čelu s Edinom Fortom najbolja ili najgora do sada, a vođeni čestom polemikom na društvenim mrežama i medijima. 

Nije bilo neke sredine, jer je nismo ni mi našli, kada se Vlada spominjala išlo se u krajnost, ili je najgora ili je najbolja, a onda smo mi građanima dali mogućnost izbora između ta dva odgovora.

A većina je odlučila i to da je donedavna “Šestorka”, a sadašnja “Četvorka” najbolja vlada koju je Kanton Sarajevo ikada imao.

Na uzorku od oko 350 osoba, 65 posto građana Sarajeva glasalo je da je Vlada najbolja, do je 35 posto glasalo za najgora. Zanimljivo je da su brojne osobe iz politike uzele učešće u anketi, a posebno kada je odgovor “najgora” u pitanju.

Objavom rezultata anketa, skoro pa uvijek, javljaju nam se brojne osobe koje se protive njima. Želimo da istaknemo da Sarajevska sehara ne može da djeluje na rezultate, mi postavimo pitanje, građani glasaju, te mi objavimo te rezultate.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)