Anketa: Sarajlije žele Abdulaha Skaku vidjeti kao gradonačelnika još jedan mandat

Kroz redovne ankete trudimo se provuči ona najzanimljivija pitanja, nekada osjetljiva, nekada možemo reći ona “bezveze”, ali se radujemo svakoj, kao i vaši odgovorima i komentarima.

U posljednjoj smo vas pitali, uzevši u obzir da smo već ušli u izbornu godinu, da li gradonačelnika Sarajeva, Abdulaha Skaku, želite vidjeti još jedan mandat.

Lokalni izbori su nešto što bi trebalo da se tiče apsolutno svakog razumnog građanina, lokalna politika donosi odluke za sve ono što je običnom građaninu bitno. Baš iz toga razloga tražili smo vaše mišljenje, da li je Skaka zadovoljio vaše potrebe kao običnog građanina.

Bitno je naglasati da prema trenutno izbornom zakonu Sarajlije ne mogu birati gradonačelnika, kao ni vijećnike.

Odgovori su bili izuzetno pozitivni, a prema dosadašnjim našim anketama možemo slobodno da kažemo da je upravo on jedan od omiljenih političara građana.

Naši pratioci komentarisali su ovu anketu više nego druge, a ono što je isto tako upečatljivo je da su komentari podrške nadvladali druge.

“Skaka je kulturan momak iz fine Sarajevske porodice, nije uradio ništa loše zbog čega bi mu narod mogao zamjeriti. Naprotiv uradio je dosta dobrih stvari. Nadam se da će opet biti gradonacelnik”, glasio je jedan od pozitivnih komentara.

“Pa sve zavisi ko je to alternativa? Bilo bi dobro kada bi ga zamijenio neki novi Emerik Blum”, glasio je drugi komentar.

Pa zapravo kako ste glasali, od blizu 900 glasova, za podršku Skaki glasalo je 512 osoba, što je 60 posto od ukupnog broja. Ukoliko uzmemo u obzir da građani generalno imaju animozitet prema političarima, ovo je izuzetno dobar broj. Ako bi uzorak povećali, kao što vrlo često analitičari i statističari rade, došli bi do još veće podrške.

Sve glasove i komentare možete pogledati na ovom linku.