Apel za pomoć četveročlanoj porodici iz Vareša kojoj je požar uništio dom

Bego Dovadžija i njegova supruga Nihada iz Vareša već godinama se bore sa nedaćama koje se samo jedna na drugu nižu. Rat, gubitak troje djece, teške bolesti i neimaština, sve to je obilježilo njihov život, a kao da im to nije dovoljno nesreće, prije nekoliko dana u njihovoj kući je izbio požar. Na svu sreću niko nije povrijeđen, ali im je potpuno izgorio krov i potkrovlje, a sobe u kojima borave postale su neuslovne.

Srećom uspjeli smo izaći kroz prozor. Sin je prvi iskočio, a mi smo se merdevinama uspjeli spustiti. Međutim kako se gasila vatra, gore je sve bilo pod vodom, a sad se od vlage ne može disati. Vrata su uništena, zidovi su napukli, kupatilo je uništeno, a instalacije su stare, strah me je ovdje i boraviti”, ispričao je Bego za Pomozi.ba.

Porodica Dovadžija nažalost živi bez ikakvih primanja.

Ranije sam u Šumarstvu radio, i radio sam sve i svašta. Ali razbolio sam se, operisao karcinom debelog crijeva, imao infarkte, operisao srce, sad je ono u funkciji samo 30 posto. Ne mogu više. Volio bih da imam dvije ovce i sa njima da izađem na čist zrak“, priča pokazujući silne nalaze i lijekove koje mora da pije, a za koje jedva da skupi nešto novca.

I supruga je sve lošijeg zdravlja, ali lijekove ne želi da kupi, kako bi novac ostavila djeci. Šesnaestogodišnja Ajla i jedanaestogodišnji Mihnet su odlični učenici, veliki borci a majci i ocu je teško što im ne mogu pružiti bolje uslove života.

I oni su strašno tužni. A nama je još teže da ih gledamo takve“, govori majka, dodajući da je djevojči srećom Ministarstvo za boračka pitanja obezbijedilo stipendiju za školovanje.

Udruženje Pomozi.ba ovoj porodici svakog mjeseca obezbijedi prehrambeni paket, a s obzirom na trenutno stanje, pokreću apel za prikupljanje novčane pomoći, kako bi obnovili uništeni dom. Ustupiljen je telefonski broj 17021 putem kojeg se mogu donirati 2 KM, a broj je jedinstven za sve operatere.

Novac se može uplatiti i putem računa Udruženja Pomozi.ba:

PayPal:
paypal1@pomozi.ba
Za uplate iz BiH:
Intesa Sanpaolo Banka BiH
154-180-20085330-48
Za uplate iz inostranstva:
Banks name: Intesa Sanpaolo Banka BiH
SWIFT CODE:UPBKBA22
IBAN: BA39 1541802008533048
Primalac: Udruženje “Pomozi.ba”, dr. Fetaha Bećirbegovića br. 8, 71000 Sarajevo
Svrha: Porodica Dovadžija
Za uplate na račun naše organizacije u Austriji:
ERSTE BANK
IBAN: AT64 2011182266475400
BIC: GIBAATWWXXX
Wien, Oestereich
Name: hilfhelfen-pomozi.ba
Verwendungszweck: Porodica Dovadzija
Tu su i druge mogućnosti:
-Uplate putem KVIKO aplikacije bez provizije
-Uplate posredstvom Lampice kartice
-Prilozi u Pomozi.ba donacijske kutije

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)