Apel za pomoć Izetu Hotiću: Potrebna sredstva za zahtjevne operacije srca i mozga u Turskoj

Već osmi dan u turskoj bolnici Koc traje borba za život četrdesetogodišnjeg Izeta Hotića iz Kamićka kod Sanskog Mosta.

Dijagnosticiran mu je infektivni endokarditis, sistematična infektivna bolest koja napada sve organe i širi se kroz krvotok. Da bi mu se spasio život potrebne su zahtjevne operacije na srcu i mozgu za koje će uz sve bolničke pretrage biti potrebno obezbijediti oko 50.000 eura, piše Klix.

Izet je u Turskoj završio zahvaljujući dobrim ljudima koji su se odazvali na humanitarnu akciju koju je pokrenuo aktivista Ermin Cuco Karić.

Bio je to potez očajnika, jer su ljekari u USK uspostavili pogrešnu dijagnozu i Izeta liječili pogrešnim terapijama što je pogoršalo bolest.

“Zahvaljujući podršci ljudi skupili smo novac koji je bio dovoljan za dolazak u Tursku i pretrage koje su veoma brzo pokazale da bez hitnih operacija Izet neće moći preživjeti, Ja samo želim da ga spasim da možemo zajedno odgajati dvogodišnju kćerku”, ispričala je Izetova supruga Elvedina.

Elvedina je nezaposlena, a Izet je porodicu prehranjivao radeći za dnevnicu. Za prvu operaciju potrebno je oko 29.000 eura.

“Skupili smo 10.000 eura.Za Izeta svaki novi dan smanjuje šanse da preživi pa molim sve dobre ljude da ovim mladim ljudima pomognemo da opet budu sretna porodica.Zbog brzine koristimo moj račun i objavljujemo imena i iznose svake uplate. Ovim putem molim sve ljude da pomognu, da što prije omogućimo potrebne operacije i maloj Nelli vratimo oca”, rekao je aktivista Ermin Karić.

Koliko je stanje ozbiljno pokazuje i podatak da je Izet u međuvremenu imao blaži moždani udar. Izazvan je bakterijskom infekcijom koja uzrokuje začepljenje vena. Oni koji žele pomoći Izetu Hotiću mogu to učiniti putem brojeva računa u priloženim fotografijama.