David Attenborough o klimatskim promjenama: Kriza je nastupila, svake godine je teže

David Attenborough, poznati britanski dokumentarist i prirodoslovac je u razgovoru za BBC izrazio zabrinutost, te poslao upozorenje o klimatskim promjenama i naglasio da se mi moramo mijenjati.

Da klimatske promjene nisu laž, dokaz su požari u Australiji, topljenje leda na Antarktiku, kao i sve češće ekstremne vremenske nepogode. David Attenborough je naglasio da je “trenutak krize nastupio, te da ne možemo više odugovlačiti”.

“Odgađamo stvari iz godine u godinu, postavljamo ljestvicu sve više i kažemo ‘ako to postignemo u idućih dvadeset godina'”, požalio se u razgovoru za BBC.

Dokumentarni filmovi ovog 93-godišnjaka o životinjama su emitovani na BBC-ju, a iskoristio je priliku i pozvao donosioce odluka da slušaju javnost koja doživljava “veliku promjenu” stajališta o klimatskim promjenama.

Naglasio je da je da čudno jer ne želimo poduzeti mjere za koje znamo da ih moramo poduzeti, te da sa svakom godinom koja prođe te je mjere sve teže provesti.

Zaključio je da ukoliko bi se Kina uhvatila ukoštac sa svojim emisijama ugljikova dioksida, da bi se situacija mogla promijeniti jer bi se i ostale države ugledale na nju.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)