Dramska predstava “Leptir” i opera “La Traviata” od 27. januara na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo

Svi ljubitelji pozorišta i umjetnosti će 27. i 28. januara imati priliku uživati u izvedbama dramske predstave “Leptir”, kao i opere “La Traviata” u Narodnom pozorištu Sarajevo (NPS).

Početkom naredne sedmice, 27. januara u 19:30 sati će na maloj sceni Narodnog pozorišta Sarajevo biti izvedena dramska predstava “Leptir” rađena po tekstu Aleksandra Radunovića, a u režiji Emira Kapetanovića.

Ova predstava će biti upozorenje svima da postanu svjesni šta se može desiti ako podrodica ne komunicira. Ovo je primjer i pokazatelj gdje destrukcija može odvesti porodicu.

Uloge u predstavi imaju: Aleksandar Seksan, Ermin Sijamija i Sanela Pepeljak.

U utorak, 28. januara 2020. godine svi ljubitelji operne umjetnosti moći će uživati uz izvedbu opere “La Traviata” Giuseppea Verdija u režiji Ogniana Draganoffa, pod dirigentskom palicom Dejana Savića, uz pratnju Sarajevske filharmonije. Predstava počinje u 19:30 sati, a u njoj učestvuju i hor i solisti Opere NPS i Balet NPS.

Travijata je Verdijevo djelo koje se bavi vječnim temama ljubavi, društvenog licemjerja, žrtvovanja i iskupljenja. Ona je i napad na malograđanski mentalitet, govori da su društvene razlike koje razdvajaju visoko društvo od polusvijeta licemjerne, u konačnici da je ljubav najbitnija.