Jasna Duraković: Neću glasati za smjenu Vlade, izlazim iz SBB-a

Zastupnica u Skupštini KS i članica SBB stranke, Jasna Duraković, najavila je kako neće glasati za smjenu Vlade, kao i izlazak iz stranke.

Kako kaže, mandat neće vratiti stranci, iako se to od nje očekuje, a nastavit će ga kao nezavisna zastupnica.

“Zbog svih građana, glasača, mojih studenata, prijatelja i javnosti općenito, imam potrebu da se javno obratim i obznanim da neću glasati za smjenu aktualne Vlade Kantona Sarajevo, da izlazim iz SBB-a te da ostajem nezavisna zastupnica i da nemam namjeru vratiti mandat u Skupštini Kantona Sarajevo, iako se to od mene očekuje”, započela je svoju objavu na društvenim mrežama Duraković.

Kako dalje navodi, neće podržati izdaju obećanja sa početka mandata, a Vladu KS na čelu sa Edinom Fortom nazvala je pozitivnom pričom.

“Ja principijelno ne mogu podržati izdaju naših obećanja i dogovora ni po koju cijenu, pogotovo kada je riječ o jednoj ovako pozitivnoj priči kakva je sa Vladom Kantona Sarajevo. Time bih na najgrublji način izdala i moralnu, i odgojnu, i političku i svaku drugu ostavštinu mog rahmetli oca dr. Nijaza Durakovića, koji nije nije htio popustiti ni pred mnogo težim izazovima. To je razlog i što neću vratiti mandat, koji sam svojim imenom i prezimenom zaslužila na proteklim izborima, jer bih ga time prepustila ljudima koji bi poslušnički dizali ruke za sve što im se kaže”, pojasnila je Duraković.

Da li će Duraković biti prevaga između “biti ili ne biti” ostaje da vidimo u narednom periodu, kao i da li će za sobom da još neke osobe povuče da promijene mišljenje.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)