Ko su potencijalni igrači koji bi mogli braniti boje reprezentacije

Za novog selektora nogometne reprezentaticjje Bosne i Hercegovine Duška Bajevića nema slobodnog dana. Bivši as Veleža koji će krajem marta povesti Zmajeve na putu do Europskog prvenstva 2020, preko baraža koji će se igrati u Zenici, ima pune ruke posla, piše Radiosarajevo.ba.

Nakon što je prošle sesdmice delegacija Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, na čelu s predsjednikom Elvedinom Begićem, selektorom Dušanom Bajevićem, savjetnikom Izvršnog odbora Zvjezdanom Misimovićem i izvršnim direktorom za sport Elmirom Pilavom u Rimu održala su sastanke s kapitenom naše A reprezentacije Edinom Džekom, Miralemom Pjanićem i Senadom Lulićem, kormilar Zmajeva ponovo se vratio na Apenine, saznaje ovaj portal.

Prema informacijama kojima raspolažu, Bajević će i ovoga vikenda biti u Italiji, gdje će u društvu savjetnika Izvršnog odbora Zvjezdana Misimovića obavljati razgovore sa potencijalnim novim reprezentativcima Bosne i Hercegovine.

Iz izvora bliskih selektoru Bajeviću proteklih dana su njegovi saradnici bili u Italiji, Švicarskoj, Francuskoj, Austriji i Sloveniji.

Portal Radiosarajevo.ba otkriva imena četiri potencijalna reprezenatativca BiH, koji bi u budućnosti trebali nositi dres Zmajeva.

Prvi je Sandi Lovrić, 21 godina, iz švicarskog Lugana. Lovrić ima austrijski pasoš. Rođen je u Lienzu, a trenutno brani boje Lugana. Igra na poziciji veznog igrača, a dvije sezone je nosio dres bivšeg austrijskog prvaka Sturma iz Graza.

Drugi je Dario Marešić, Reims, stoper, 20 godina. I Marešić kao i Lovrić ima austrijski pasoš. I on je dvije sezone nosio dres Sturma. marešić od augusta prošle godijne igra u Francuskoj,

Treći je Ammar Helać, 21 godina, golman austrijskog Lienza. On je već upisao po jedan nastupa za U-20 i U-21 reprezentaciju Austrije, ali je izrazio želju da u budućnosti bude na raspolaganje Nogometnom savezu Bosne i Hercegovine.

I na kraju četvrti budući Zmaj bi trebao biti Ivan Ljubić, 23 godine, veznjak iz Sturma Graz. Trenutno je na posudbi u Hartbergu.

Almir Sokolović/ Radiosarajevo.ba

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)