Mjesne zajednice Općine Centar opremljene novim mašinama za čišćenje snijega

Na stadionu „Asim Ferhatović Hase“ na Koševu jučer je bila upriličena primopredaja šest mašina za čišćenje snijega.
Tim povodom su načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić i direktorica Javne ustanove „Centar za sport i rekreaciju“ Sabina Špago potpisali ugovor o primopredaji mašine koja se daje na raspolaganje ovoj javnoj ustanovi.
“Sada ćemo stadion na Koševu i parking prostor ispred, gdje imamo velike površine koje su naši uposlenici ručno čistili, obavljati brže i kvalitetnije. Također smo danas potpisali i ugovor o davanju na korištenje elektromehaničkog alata, u vrijednost od gotovo 7.000 KM, koji ćemo koristiti tokom redovnog održavanja dječijih ciciban igrališta za šta smo zaduženi od decembra prošle godine”, objasnila je Špago.

Preostale novonabavljene mašine za čišćenje snijega će biti predate na korištenje mjesnim štabovima civilne zaštite u mjesnim zajednicama „Soukbunar“, „Betanija-Šip“, „Nahorevo“ i „Hrastovi-Mrkovići“, čiji su predstavnici također prisustvovali potpisivanju ugovora i primopredaji mašina.

“Mi smo jedna od sretnijih mjesnih zajednica iz Centra jer smo dobili ovu mašinu. Na području naše mjesne zajednice ima dijelova gdje mašine komunalnog preduzeća „Rad“ tokom redovnog zimskog održavanja ne zalaze, a na tim područjima imamo ratnih vojnih invalida i paraplegičara tako da ćemo zahvaljujući donaciji riješiti problem tokom snježnih padavina”, istakao je Fikret Čolić, predsjednik Savjeta Mjesne zajednice „Betanija-Šip“.

Kako je objasnio pomoćnik načelnika za civilnu zaštitu i mjesne zajednice Općine Centar Vahid Bećirević, ova općinska služba je provela proceduru javnih nabavki za šta je iz općinskog budžeta izdvojeno 30.300 konvertibilnih maraka. Za ove mašine u mjesnim zajednicama bit će zaduženi sekretari, a upravljat će po potrebi članovi mjesnih štabova civilne zaštite Općine Centar.