Mujakić pred debi u Hajduku: Posljednjih sedam-osam mjeseci bili su najteži period u mojoj karijeri

Hajduk je odbranu pojačao dolaskom 21-godišnjeg stopera Nihada Mujakića. Mladi reprezentativac BiH stigao je na jednoipogodišnju posudbu iz belgijskog Kortrijka, a Splićani imaju pravo njegovog otkupa.

Mujakić je prošle godine prešao u Kortrijk iz Sarajeva, no u Belgiji je odigrao samo dvije zvanične utakmice.

U razgovoru za Dalmatinski portal objasnio je i zašto.

Posljednjih sedam-osam mjeseci je bilo najteže u mojoj karijeri. Imao sam prije tri-četiri godine operaciju koljena, zatim i mononukleozu. Dva puta po šest mjeseci sam bio izvan terena. Lakše mi je bilo to preboljeti nego što u Belgiji nisam igrao. Imam veliki motiv. Hvala Bogu tu je U-21 reprezentacija, Vinko Marinović mi je vjerovao te sam igrao protiv Velsa i Belgije”, kazao je Mujakić.

U oktobra 2009. godine u vogošćanskom naselju Ugarsko zamalo je izgubio život. On i njegov polubrat Irhad Bašalija spavali su u obiteljskoj kući i otrovali se plinom zbog kvara na instalacijama, prenosi Sport Centar.

Mujakića i mlađeg polubrata spasila je majka, koja se usred noći probudila.

Oba dječaka bila su u nesvijesti, ispovraćani, a Irhadu je otac Islam odmah pružio umjetno disanje i tako ga spasio. Obojica su neko vrijeme bili u induciranoj komi, a Nihad se nešto lakše oporavio od posljedica.

Kući sam zaspao, probudio sam se u bolnici. To je bio najteži period za moje roditelje. Ja i brat koji je 13 godina stariji smo bili u komi, nismo znali što se događa. Malo je čudno kada se zaspe u kući, a probudiš se u bolnici. Ništa nije jasno. Bio sam u komi pet dana, hvala Bogu nikakvih problema nije bilo. Curilo je iz bojlera. Vrata od WC-a su blizu sobe, kao mali nisam mogao spavati otvorenih vrata, uvijek je bio upaljen televizor, dok brat ne dođe kući. Dok su otvorena vrata bila nije bilo problema, međutim kada je stigao brat zatvorio je vrata. Mama se probudila tokom noći i spasila stvar”, pojasnio je Mujakić.

Mujakića se opisuje kao brzog stopera, on sam ističe da mu je cilj ostati u Hajduku.

Tvrdi da bi se ponovno vratio i u Belgiju iako od tamo nosi loša iskustva. Spomenuo je i Torcidu.

“Hajduk je sam poznat po navijačima, Torcidi. Ja sam tu s Balkana. Svaki klub ima svoje uspone i padove. Navijam za Milan i znam najbolje kako je to. Kada sam tek počeo igrati za seniore Sarajeva jedva smo se izborili za Evropu. Ta polusezona je bila katastrofalna, međutim sljedeće sezone smo osvojili duplu krunu. Pratio sam po rezultatima i kada se igra derbi Hajduka i Dinama”, zaključio je.

Mujakić bi mogao debitovati u nedjelju kada Hajduk gostuje kod Varaždina.