Osim: Teško ćemo zamijeniti Krpića, prelazni rok još uvijek traje

Pred prvi ovogodišnji trening FK Željezničar, održana je konferencija za novinare na Grbavici, a novinarima su se obratili šef stručnog štaba Amar Osim i kapiten Semir Štilić.

Osim je odmah na početku prokomentarisao odlazak Sulejmana Krpića u Južnu Koreju, te kako će ga u budućnosti biti teško zamijeniti.

“Nemamo mi 15 miliona eura budžet da možemo dati četiri miliona za igrača. Ni tada ne bi mogli biti sigurni da će dostojno zamijeniti igrača koji je dao 15 golova”, kratko je objasnio Osim.

“Imamo Ermina Zeca koji je tu, imamo Zajmovića i ostalih ofanzivnih igrača. Ovisi od toga kako se Zec bude ponašao. Ako ne bude mogao igrati vjerovatno bi bili u situaciji da dovedemo nekog igrača. Imamo nekih 10-15 igrača da pokušamo nekog naći.”

Semir Štilić je govorio o preuzimanju kapitenske trake, te kako su mu želje bile da mu povratak u Željezničar bude upravo ovakav.

“Radio sam čitav život da postignem nešto ovakvo. Kapitenska traka je dodatna odgovornost i mislim da mogu donijeti puno ekipi u budućnosti. Sigurno da je titula ogromna želja. Dugo nije Željo osvojio titulu i uradit ćemo sve da je donesemo na Grbavici. Mnogo je faktora koji utječu na to, a mi ćemo uraditi ono što je do nas. Hoće li biti dovoljno, vidjećemo na kraju”.

Zatim je Osim govorio o igračkom kadru i konkurenciji u PLBiH, a kako kaže ne vidi razlog da se Željezničar sada pojačava.

“Djeluju li dobro ili ne, to je pokazala prva polusezone. Ne vidim da su protivnici doveli Grealisha, Iniestu, Teveza… Da se mi moramo sada pojačavati da bi bili konkurentni. Pokušat ćemo se dodatno popraviti jer smo se u zadnjih godinu popravljali. Ako to nastavimo, imamo se čemu nadati. Navikli smo se jedni na druge, a mislim da nikom nije bilo u cilju da previše mijenja ekipu sada. Ekipa koju smo imali nije bila loša i uz neko uigravanje možemo biti bolji. Igrači koje smo doveli su dobri, ali je pitanje hoće li pomoći odmah”, pojasnio je Osim.

Na pitanje o igračima kojima ističu ugovori, a ne žele ga produžiti, Osim je kazao:

“Dat ćemo priliku drugim igračima. To znači da ti igrači ne vide sebe kao dio nekog projekta. Takvi igrači i ljudi nam ne trebaju”.

O promjeni trenera u redovima gradskog rivala je rekao:

“Može to biti naša prednost, ali se može desiti da novi trener donese novu energiju i kvalitet koji je negdje čučao. Ni ovaj što je otišao nije tu bio bezveze, a ni ovaj nije došao bezveze. Vidjećemo hoće li biti to nešto što će donijeti prevagu ili nešto drugo. Mi se nadamo da će im trebati vremena za upoznavanje”, zaključio je Osim.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)