hum izlozba naslovvv

Otvorena humanitarna prodajna izložba za djecu oboljelu od raka

Humanitarna prodajna izložba polaznika radionice kaligrafije, iluminacije i ebru slikarstva otvorena je u petak, 17. januara 2020. godine u prostorijama Foto galerije Centra kulture i mladih Općine Centar Sarajevo (Jelića 1), saopćeno je iz ove Općine.

Događaj je zabilježio veliku posjećenost od strane ljubitelja kulturne scene koji su kupovinom radova podržali humanitarnu priču i Udruženje Srce za djecu oboljelu od raka, kojem će sva prikupljena sredstva biti donirana.

Nakon višemjesečnog truda, učenja i upoznavanja sa tehnikama kaligrafije, iluminacije i ebru slikarstva kao i različitim stilovima pisanja polaznici su stvorili unikatna umjetnička djela, a sav prihod od prodaje istih namijenjen je djeci oboljeloj od raka.

Na ovaj način želi se probuditi mašta, kreativnost i ljubav prema umjetnosti u mladim generacijama kao i učiniti ih društveno odgovornim i empatičnim članovima zajednice.

Izložba je otvorena do kraja januara, a organizator poziva sve zainteresirane da kroz kulturu i umjetnost pošaljemo poruke podrške i zajednički stanemo uz malene heroje i borce.