Otvorene prostorije za produženi boravak učenika Osnovne škole „Nafija Sarajlić“

Otvaranje produženog boravka za najmlađe učenike Osnovne škole “Nafija Sarajlić” upriličeno je danas u prostorijama ove škole uz prigodan kulturno-zabavni program koji su priredili mališani sa njihovim nastavnicima.

Ranije je potpisan sporazum o zajedničkom finansiranju izgradnje produženog boravka čime je obezbijeđeno 60.000 maraka za tu namjenu. Sporazum su potpisali Ministarstvo obrazovanja, nauke i mladih Kantona Sarajevo, Grad Sarajevo, Općina Centar i JU Osnovna škola “Nafija Sarajlić“ koji su izdvojili po 20.000 maraka za adaptaciju učionica u svrhu otvaranja produženog boravka.

Nakon priredbe koju su izveli učenici prisutnima se obratila direktorica škole Aida Petković naglasivši da je ovo poseban dan, kako za nastavno osoblje, tako i za učenike i njihove roditelje.

“Put do realizacije ovog značajnog projekta nije bio nimalo lagan, ali srećom uvijek postoje iskreni prijatelji koji će u tome pomoći. Koristim priliku da se zahvalim ministrici obrazovanja, nauke i mladih Kantona Sarajevo Zineti Bogunić, gradonačelniku Grada Sarajeva Abdulahu Skaki i načelniku Općine Centar dr. Nedžadu Ajnadžiću bez čije pomoći i podrške ne bismo danas otvarali prostorije produženog boravka u našoj školi. Sada slobodno možemo reći da smo moderna i savremena škola” istakla je Petković.

Gradonačelnik Skaka je izrazio zadovoljstvo zbog učešća u realizaciji projekta, te dodao da će Grad Sarajevo i u budućnosti snažno podržavati obrazovne ustanove.

Jasmina Fazlić, koja je ispred Općine Centar prisustvovala otvorenju, je naglasila da ova Općina na svaki mogući način nastoji doprinijeti poboljšanju nastavnog procesa i uslova rada i boravka u školama, saopćila je Općina Centar.