Pet Grammy nagrada za jednu noć: Billie Eilish je najbolji mladi umjetnik svijeta

Billie Eilish apsolutno je dominirala svojom prvom ceremonijom dodjele nagrada Grammy, a nakon što je “pokupila” ukupno pet priznanja, uključujući i četiri najpoželjnija “Pjesma godine”; “Ploču godine”; “Album godine” i “Najbolji novi umjetnik”. 

Osvojila je i nagradu za najbolji pop vokal i bila nominovana za najbolju pop solo izvedbu.

Eilish je postala prva osoba koja je ovo uspjela još od Christophera Crossa 1981. godine, zamijenila je Taylor Swift kao najmlađu umjetnicu koja je osvojila Grammy za album godine.

Eilish, koja je nedavno najavila da će raditi novu pjesmu za film James Bond, čini se da je potpuno dominirala na ceremoniji, u jednom je trenutku čak izjavila kako osjeća da je Ariana Grande zaslužila nagradu za album godine.

Prihvatajući nagradu za pjesmu godine sa svojim bratom Finneasom O’Connelom, koji je producirao i napisao njen album, Eilish je izustila: “Zašto? Bože moj, toliko drugih pjesama je to zaslužilo“.

Zdravo. Hvala vam puno. Ovo su moji prvi Grammyji. Nikada nisam mislila da će se to dogoditi u cijelom životu. Odrastala sam gledajući ih“, kazala je Eilish i dodala:

Osjećam se kao da se šalim okolo, i nikada ne shvatam ništa ozbiljno, ali sam zahvalna i počastvovana što sam dio ovoga ovdje među svima vama“, zaključila je.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)