Pet savjeta za njegu kože

Život bi bio mnogo lakši da svi imamo prirodno zdravu kožu, zar ne? Zbog nezdrave ishrane, ubrzanog života i izbjegavanja jutarnjih i noćnjih rutina za pravilnu njegu kože, čisto lice, bez akni i bora većini je nedostižno.

Krema sa zaštitnim faktorom

Mnoge djevojke zanemaruju ove kreme, ali u dugoročnom smislu koža bi vam bila zahvalna na korištenju zaštitnog faktora. Veoma je važna kako u ljetnim, tako i u zimskim danima. Pojava tamnih mrlja po licu i neujednačenost tena su često posljedice kada ne koristite zaštitni faktor.

Piling za lice

Piling lica je veoma važan u skidanju mrtvih stanica kože. Međutim, trebate biti oprezni i davati ipak prednost nježnim pilinzima umjesto grubim, jer se koža može iziritirati.

Osam sati sna  

Postoji razlog zašto mnoge manekenke i modeli pridaju veliki značaj snu. Tokom spavanja, hormon koji uzrokuje upalu kože je na najmanjoj razini, a hormoni koji liječe kožu su na najvišoj.

Njega kože oko očiju

Koža oko očiju je vrlo tanka i samim tim i osjetljiva, zbog toga je važno njeno svakodnevno hidratiziranje.

Pozitivan stav

Ne smijemo podcijeniti važnost pozitivnog stanja uma. Ukoliko budete manje razmišljali o svojim prištićima i bili preopterećeni njima, veća je mogućnost da ćete se ih i riješiti. Ako je vaše razmišljanje vrlo negativno, ono bi i moglo biti uzrok borama i suhoj koži.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)