Portal Sarajevske sehare zvanično počinje sa radom

Godine su prošle kada smo prvi put objavili ime Sarajevska sehara, Facebook stranicu. Vrijedno smo radili, pazili da naša svaka priča bude pozitivna. Pisali smo o historiji, pričali neke nikada ispričane priče, oformili ekipu mladih i perspektivnih novinara i studenata, pokrenuli video produkciju i novinarima prvi put dali mikrofon u ruke, a oni su odradili izvanredan posao. 

Sada smo zakoračili i stepenicu više. Sada je došao red da objavimo i naš portal.

Zahvaljujući Vladi Kantona Sarajevo, UNDP Bosnia and Herzegovina, Ministarstvu privrede KS, Norveškoj Ambasadi u BiH i Federalnom zavodu za zapošljavanje, Sarajevska sehara uskoro će poslovati pod okriljem “Root Media Group”.

Svaki trenutak, svaki naš doprinos, svako naše ulaganje se isplatilo onoga dana kada je neko prepoznao da ovo što radimo je pozitivna priča. Bilo je trenutaka kada su mogli da nam pomognu, ali su nam tada rekli da smo im od 30 medija mi na 31. mjestu. Od ovoga trenutka oni nama na toj poziciji prioriteta, i još daljoj.

Mnogi studenti novinarstva su prvi ozbiljan angažman dobili upravo preko našeg medija, a sada mogu još više napredovati.

Kako su godine iza Sarajevske sehare izgledale? Pokušali su da nam uzmu sve zbog imena, pokušali su da nas natjeraju da promijenimo ime, pokušali su da nas raznim ponudama kupe, ali se nikada nismo prodali i vrlo je izgledno da nikada nećemo. Uskoro ćemo plaćati i tu naknadu za korištenje imena iako promovišemo Sarajevo, eto čisto onako, neka oni koji imaju imaju još više.

Svjesni da smo letom kroz ove godine izgradili mnogo snažan brend počeli smo ozbiljno planirati našu budućnost, a ona je zahvaljujući vama, našim vjernim pratiocima zaista svijetla. Ono na što smo ponosni je činjenica da smo sve planove i naše snove ispunili u roku.

Ovim putem pozivamo vas da naš rad pratite i u budućnosti, donosimo vam mnogo toga uskoro. Možete to uraditi na svim društvenim mrežama, kao i na Youtube kanalu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)