Prestanak podrške za Windows 7 14. januara 2020. godine

Microsoft se obavezao da će obezbjediti 10 godina podrške za proizvod za Windows 7 kada je on objavljen, 22. oktobra 2009. Ovaj desetogodišnji period je sada završen i Microsoft je obustavio podršku za Windows 7 kako bi se mogla preusmjeriti sredstva u podršku novim tehnologijama i sjajnim novim iskustvima.

 Tačan dan prestanka podrške za Windows 7 je 14. januar 2020. Tehnička podrška i softverske ispravke iz usluge Windows Update koje pomažu u zaštiti računara više nisu dostupne za proizvod. Microsoft preporučuje da se pređe na operativni sistem Windows 10 da se izbjege situacija gdje vam je potrebna usluga ili podrška koja više nije dostupna.

Zbog toga će računari vrlo lako biti podložni hakerskim upadima. Bezbjednosne agencije upozoravaju korisnike da, ukoliko i dalje kod kuće imaju stari sistem sa tih računara ne unose osjetljive podatke o bankarstvu, elektronskoj pošti i drugim uslugama.

Kompanije koje nisu spremne za prijelaz mogu da plaćaju Microsoftu produženu zaštitu do januara 2023. godine, mada će to biti prodavano od slučaja do slučaja i cijena će po isteku godine rasti.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)