Screenshot 1535

Šatro/ Vlada KS preporučuje da se ne šeta Ferhadijom dok ne odu Kinezi

Trenutna Vlade Kantona Sarajevo, zbog velike brige za stanovništvo, a povodom moguće epidemije strašnog koronavirusa koji se približava Bosni i Hercegovini i njenom glavnom gradu, izdala je preporuku stanovništvu koja se sastoji u tome da ne šetaju Ferhadijom dok ne odu gosti Kinezi, piše portal Šatro.

Mi našim narodima, građanima i građankama, želimo samo najbolje u ovom teškom periodu i iz tog razloga smatramo da je neophodno da se zaštite na pravi način. Mi ovim Kinezima što dolaze iz ovog nekog grada u Kini iz kog je potekao predmetni virus ne možemo zabraniti da uđu u državu, jer to baš i ne bi bilo fer, ali svakako možemo preporučiti našim građanima da se čuvaju. Preporučujemo im da ova dva dana dok gosti ne odu ostanu u svojim kućama. Znam ja da je teško ne otići u grad oko podne na dnevnu dozu kafe u Vatri, ali džaba, treba se paziti i na zdravlje i na to da se ne dolazi u kontakt s Kinezima ili bilo kim ko nalikuje na Kineza. Treba malo više čajeva piti i nadati se toplijem proljeću i boljem vremenu u globalu. Čim Kinezi odu nama će svima da bude bolje, jer ćemo realno moći da dišemo lakše i bez bojazni da će nas zaraziti nekim strašnim virusom za koji, mi nemamo baš nekih resursa da se borimo, pa se nadamo da će sam od sebe da nestane ili da će bar da zaobiđe ovu, ionako, već napaćenu državu”, izjavio je za ovaj portal glasnogovornik Vlada Kantona Sarajevo Emir Uhljeb.

Portal dalje navodi da vlade, ministri ili generalno bilo ko od političke elite, se nije baš prepao za sebe, jer oni obično ne obitavaju u prostorima gdje ima mnogo obične sirotinje.

Tekst je satiričnog karaktera!