Savitljivi telefoni nam stižu u 2020. godini

Iako nismo očekivali da će savitljivi telefoni ubrzo izaći na tržište, čini se da bi 2020. mogla biti godina u kojoj će ovakvi uređaji doživjeti svoj veliki uspjeh, obzirom da su već mnogi najavili svoje savitljive telefone, ali i tablete. 

Motorola je najavila veliki povratak njihovog hita, ali ovog puta, očekivano, radi se o savitljivom ekranu. Kada ga otvorite, radi se o izduženom pametnom telefonu, a kada je zatvoren, Razr izgleda pomalo old school, ali i dalje zanimljivo. Ovaj uređaj izlazi početkom ove godine i koštat će 1.500 dolara.

Samsung je prva kompanija koja je prije svih imala hrabrosti upustiti se u proizvodnju savitljivih telefona. Njihov novi uređaj trebao bi se zvati Galaxy Bloom, a navodno će se raditi o preklopnom uređaju i koštat će oko 900 dolara.

Microsoft je krajem prošle godine najavio čak dva uređaja, Surface Duo i Surface Neo. Iako ne dolaze sa savitljivim zaslonom, tehnički spadaju u ovu kategoriju jer ih možete preklopiti. Na tržištu se očekuju krajem ove godine.

Lenovo je najavio ThinkPad X1 Fold koji će se pojaviti sredinom godine i koštati 2.500 dolara. Istovremeno funkcioniše kao tablet i laptop jer, nakon što ga preklopite, donji dio zaslona pretvara se u virtualnu tastaturu.

Ovo je tek početak godine, najvjerovatnije će se moći očekivati i od ostalih kompanija da uđu u ovu trku, te da izbace slične uređaje.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)