freddie mercury full HD

The king of Queen: Freddie Mercury testamentom naložio lancu prodavnica da prijateljima šalje božićne poklone

Slavni pjevač grupe “Queen”, Freddie Mercury, uredio je testamentom da jedan lanac prodavnica svake godine oko božićnih praznika šalje korpu sa poklonima njegovim najbližim prijateljima i njihovoj deci.

Život legendarnog pjevača uticao je na mnoge, a njegov blizak prijatelj Elton John u svojoj knjizi “Ljubav je lijek: O životu, gubitku i kraju AIDS-a” (Love is the Cure: On Life, Loss, and the End of AIDS) podijelio je detalje o Fredijevim posljednjim danima, prenosi Radio Sarajevo.

“Nekoliko sedmica poslije sahrane sam tugovao. Na Božić sam saznao da je Freddie ostavio posljednji dokaz svoje nesebičnosti. Tugovao sam kad mi se prijatelj pojavio na vratima i donio nešto zamotano u jastučnicu. Unutra je bila slika jednog od mojih omiljenih umjetnika, britanskog slikara Henryja Scotta Tuka. I unutra je bila poruka od Freddija. Godinama prije Freddie i ja smislili smo jedan drugom nadimke, naša ‘drag-kraljica alter ega’. Ja sam bio Sharon, a on je bio Melina. U poruci je pisalo: “Draga Sharon, mislila sam da bi ovo moglo da ti se svidi. S ljubavlju, Melina. Srećan Božić”.

Muzičar Elton John je rekao da su ga tada preplavile emocije.

“Imao sam tada 44 godine i plakao sam kao dijete. Taj predivan čovek u svojim posljednjim danima nekako je uspio da za mene pronađe lijep božićni poklon. Koliko god je taj trenutak bio tužan, često se upravo njega sjetim kad razmišljam o Freddiju jer odražava njegov karakter. U smrti me podsjetio na to šta ga je činilo toliko posebnim u životu”, poručio je Elton.