Trodnevna prognoza vremena: Vrijeme oblačno, snijeg samo na planinama

U nedjelju u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa kišom u drugoj polovini dana, dok će na planinama padati snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 5, na jugu zemlje do 9, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 12 stepeni, saopćio je Federalni hirometeorološki zavod.

Tokom ponedjeljka u Bosni i Hercegovini veći dio dana možemo očekivati oblačno vrijeme sa slabom kišom, dok na planinama možemo očekivati snijeg. Smanjenje oblačnosti u večernjim satima. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5, na jugu zemlje do 8, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 7, na jugu zemlje od 9 do 13 stepeni.

U utorak u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Kiša se očekuje u večernjim satima na području Hercegovine i zapada Bosne. Vjetar umjerene jačine južnog smjera. Povremeno će biti i jakih udara juga. Jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 3, na jugu zemlje do 6, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 13 stepeni.