U prodaji originalni poster koji je najavljivao koncert Brucea Dickinsona 1994. u Sarajevu

Chris Dale, slavni basista bivšeg benda Brucea Dickinsona i protagonista filma “Scream for me Sarajevo“ i Jasenko Pašić scenarista jednog od najboljih filmova o opsadi Sarajeva ponovo su udruženi, a rade jednu od najljepših stvari na svijetu – pomažu drugima.

Odlučili su da prodaju originalni poster sa koncerta Brucea Dickinsona i njegovog benda u opkoljenom Sarajevu 1994. godine, te da novac doniraju organizaciji Pomozi.ba za humanitarne aktivnosti.

Jasenko Pašić i Chris Dale su organizovali svojevrsnu tombolu. Svi koji žele da učestvuju u izvlačenju i da dobiju originalni poster trebaju na paypal račun Udruženja Pomozi.ba da uplate 10 funti, a nakon uplate dobijaju tiket sa kojim učestvuju u izvlačenju dobitnika. Ukoliko neko želi da uplati više novca, dobija više tiketa, te samim tim ima i veće šanse da osvoji poster.

Izvlačenje dobitnika postera bit će održano 29. januara 2020. godine.

“Jako nam je drago i iskreno se zahvaljujemo Chrisu i Jasenku što su odlučili prikupiti novac za humanitarne svrhe na ovako originalan način, a posebno što su naše Udruženje prepoznali kao nekoga ko će ga na najbolji način znati iskoristiti za pomoć socijalno ugroženim ljudima”, ističu iz Pomozi.ba.