Youtuberi pretjeruju: Sankama vozili po autoputu kod Sarajeva pritom blokirajući saobraćaj

Jučer je u medijima objavljen snimak kako automobil užetom vuče sanke na kojima je sjedio muškarac, pritom blokirajući saobraćaj. Odmah je sve nagovještavalo da se radi o neslanoj šali, da ne kažemo glupoj, nekog Youtubera.

Dokle ide borba za preglede Youtubera jasno pokazuje i ovaj video. Ne samo da su rizikovali svoje života, rizikovali su i tuđe. Osim toga usporili su saobraćaj, a mi se pitamo šta bi se desilo da je baš u tom trenutku baš trebala da projuri hitna pomoć sa pacijentom kojem se bore za život.

Radi se o Youtuberu koji se na ovoj mreži zove Dejan Zdrale. Da se svakodnevno rade nepromišljene stvari za par klikova i pregleda je jasno, ali zaustaviti izlaz iz glavnog grada više nije nepromišljena stvar.

Šta i ko su Youtuberi?

Youtuberi su dragi roditelji idoli vaše djece. Neizgrađene ličnosti bez dana radnog iskustva i relativno bez obrazovanja. Znate kako svi trebamo nešto raditi u životu pa tako su i oni jednom odlučili da snimaju, čisto da rade nešto.

To snimanje im je donijelo lokalnu popularnost među djecom do nekih 15 godina. Samim tim što se na ovoj mreži monetizira kanal, od svakog videa u ovisnosti od minuta pregleda Youtuberi zarađuju određene sume novca, ali nisu to ogromne kako se predstavlja. S tim u vezi, ponašaju se kao da su Dino Merlin.

Policija identifikovala muškarce

Mirza Hadžiabdić, glasnogovornik MUP-a KS, potvrdio je za Klix da su identifikovana tri vozila i pet osoba koje su učestvovale u ovoj opasnoj avanturi.

“Sve osobe su punoljetne i one su privedene i saslušane u prostorijama MUP-a KS, nakon što smo od građana primili dojavu o događaju na autoputu i pogledali video koji ste objavili na portalu. Riječ je o osobama inicijala D. Ž. (1997.), S. B. (1989.), E. Đ. (2000.), K.Đ. (1995.), M.A. (1999.)”, rekao je Hadžiabdić.

O ovom događaju je obaviješten i dežurni tužilac Tužilaštva KS koji je rekao da u konkretnom slučaju nema elemenata krivičnog djela i da se učesnici sankcionišu po prekršajnom osnovu.

“Bit će pokrenuti zahtjevi za prekršajni postupak nadležnom sudu i najvjerovatnije je riječ o novčanoj kazni, ali zasad se ne može se govoriti o iznosu jer se prikupljaju operativni materijali i dokazi kako bi se u konačnici odredilo za koje sve prekršaje će biti pokrenut postupak”, pojasnio je Hadžiabdić za ovaj portal.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)