Barcelona slavila na teškom gostovanju kod Real Betisa

Barcelona je na teškom gostovanju slavila protiv Real Betisa sa 3:2.

Barca je bila pod velikim pritsikom i morali su pobjediti, pogotovo nakon ispadanja u četvrtfinalu kupa kralja, u tom meču Athletic Bilbao je slavio sa 1:0 golom u posljednjoj minuti meča.

Meč je bolje otvorio Betis i u 6. minuti dolazi do vodstva. Strijelac je bio Canales sa bijele tačke. Ipak u 9. minuti Barca dolazi do poravnanja preko De Jonga. U 26. minuti novi pogodak u mreži Barcelone. Pogodio je Nabil Fekir za 2:1 i tada se dalo naslutiti da će Barca teško doći do tri boda.

Ipak u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena Sergio Busquets pogađa na asistenciju Messija za 2:2.

Messi je upisao svoju treću asistenciju u 72. minuti kada je izveo slobodan udarac i lijepo pronašao Lengleta, a Francuz je glavom poslao loptu u mrežu za 3:2.

U 76. minuti domaći ostaju sa igračem manje, Fekir je zaradio drugi žuti karton i za njega je utakmica bila završena. Samo tri minute kasnije drugi žuti karton u redovima Barcelone dobio je strijelac trećeg gola za barcu Clement Lenglet.

Do kraja se rezultat nije mijenjao i Barcelona je upisala nova tri boda na veoma teškom gostovanju u Andaluziji.

Tim sa Camp Nou stadiona je ostao drugi na tabeli sa 49 bodova, tri manje od največeg rivala Real Madrida, dok se Betis nakon završenog 23. kola La Lige nalazi na trinaestom mjestu sa 28 bodova.

Rezultati by SofaScore