Bosnić otkrio prednost “Zmajeva” u utakmici protiv “Helena”

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras će u tuzlanskoj dvorani Mejdan u drugom kolu grupe “H“ kvalifikacija za “Eurobasket 2021“ ugostiti favorizovanu Grčku. Izabranici Vedrana Bosnića na idealan način su otvorili kvalifikacije trijumfom (62:61) u gostima kod Latvije, te u sjajnom raspoloženju dočekuju “Helene”, prenosi N1.

I Grčka je kvalifikacije otvorila trijumfom i to očekivanim na domaćem parketu protiv Bugarske, tako da bi pobjednik duela u Tuzli već nakon dva kola bio veoma blizu plasmana na “Eurobasket“. Toga su svjesni i u bh. taboru, te obećavaju da će dati maksimum na parketu za nova dva boda.

“Izuzetno mi je drago da se utakmica igra u Tuzli. Lijepe uspomene i utakmice me vežu za ovaj grad. Nadam se da će nam publika pomoći da pobijedimo Grčku. Mnogo je bitno što imamo dobru atmosferu, jer Grčka je jako dobra reprezentacija. Dosta je tu igrača koji su igrali u najjačim grčkim klubovima. Respektujemo ih, ali respektujemo i sebe i idemo na pobjedu protiv njih“, rekao je dan uoči duela bh. selektor Bosnić i dodao:

“Grke krasi timska i statična košarka pet na pet. Imaćemo drugačiju utakmicu nego u Latviji. Moramo ih napasti, biti agresivni i više trčati od njih. Biće to jedna fizički zahtjevna utakmica sa dosta fokusa. Moramo greške svesti na što manji broj. Naša prednost je pun Mejdan i zajedništvo u tim.“

Uoči duela sa Grcima probleme sa povredom ima Milan Milošević, ali bi trebao biti u sastavu.

Utakmica između BiH i Grčke igraće se u Mejdanu sa početkom u 20 sati. U drugom duelu drugog kola grupe “H“ u Botevu će Bugarska ugostiti Latviju. Na “Eurobasket 2021“ plasiraće se tri najbolje plasirane selekcije iz grupe.