Budite raja i pomozite porodici Tanjo iz Goražda koja je u požaru ostala bez kuće

Porodici Selima Tanja iz naselja Čitluk kod Goražda potrebna je pomoć u izgradnji novog doma.

Tročlana porodica je ostala bez kompletne imovine nakon što je u požaru koji se dogodio u nedjelju u ranim jutarnjim satima u potpunosti izgorjela kuća u kojoj su proveli cijeli život.

Gradska komisija koja je obišla zgarište napravit će procjenu štete, međutim očigledno je da je riječ o totalnoj šteti koju je pretrpjela porodica, s obzirom da je od kuće ostalo samo zgarište.

Selim je penzioner koji je radni vijek proveo u namjenskoj industriji, a minimalna penzija dovoljna je samo za puko preživljavanje. Porodici je zato potrebna pomoć za izgradnju novog doma koju su započeli ranije, ali zbog skromnih primanja do sada su uspjeli izgraditi samo temelje i ploču. U ovom trenutku smješteni su kod rodbine, a apel da im se pomogne stigao je i iz Mjesne zajednice Berič.

Zanimljivo je da u požaru nije izgorio jedino Kur’an koji su vatrogasci pronašli u kući.

Broj žiro računa na koji se mogu uplatiti sredstva za pomoć porodici Tanjo otvoren je na ime Selima Tanja kod ZiraatBank BH. Broj žiro računa na koji se mogu izvršiti uplate:186-261-03316806-75. Svi oni koji žele kontaktirati porodicu u vezi pomoći mogu se obratiti na broj telefona 062/134-841.