Danas sunčano i toplo vrijeme, od utorka dolaze oblačni dani

Jutros je u većem dijelu Bosne i Hercegovine vedro. U Bosni po kotlinama ima magle i niske naoblake.

Temperature zraka izmjerene u 7 sati iznosile su: Bjelašnica, Bugojno, Livno, Sokolac -5; Prijedor, Sanski Most, Široki Brijeg -3; Banja Luka, Grude, Ivan Sedlo, Srebrenica, Tuzla -2; Bihać, Doboj, Sarajevo -1; Zvornik 0; Bijeljina 1; Trebinje 2; Gradačac 3; Mostar 4 ; Neum 7 stepeni.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 954 hPa, za 11 hPa je viši od normalnog i lagano opada.

Danas će u našoj zemlji preovladavati sunčano vrijeme. Vjetar slab promjenljivog smjera. Dnevna temperatura od 9 do 16 °C.

U Sarajevu sunčano, sa dnevnom temepraturom oko 10 °C.

U ponedjeljak sunčano. U jutarnjim satima u centralnim i istočnim područjima Bosne je moguća magla. Vjetar slab jugozapadni.

Jutarnja temperatura od -2 do 4, na jugu od 3 do 8, a dnevna od 11 do 17 °C.

U utorak jutro na sjeveru i sjeverozapadu Bosne pretežno oblačno. U ostatku zemlje vedro.

Tokom dana u Bosni postepeno naoblačenje. Prije podne ponegdje u centralnim i sjeverozapadnim područjima Bosne može biti slabe kiše. Jutarnja temperatura od 2 do 7, na jugu do 9, a dnevna od 8 do 13, na jugu od 12 do 17 °C.

U srijedu prije podne umjereno do pretežno oblačno, a poslije podne pretežno oblačno vrijeme. U drugom dijelu dana ili u večernjim satima u većem dijelu zemlje se očekuje kiša.

Tokom noći u višim područjima centralne i istočne Bosne je moguć snijeg i susnježica. Jutarnja temperatura od 1 do 6, na jugu od 5 do 8, a dnevna od 5 do 11, na jugu od 10 do 15 °C.

U četvrtak jutro pretežno oblačno. U ostatku dana razvedravanje u Posavini, Krajini i u Hercegovini.

U ranim jutarnjim satima kiša u Hercegovini i Posavini, a u ostatku Bosne susnježica ili snijeg. Tokom prijepodneva slabe padavine u centralnim i istočnim područjima Bosne.

Jutarnja temperatura od -2 do 4, na jugu od 3 do 7, a dnevna od -1 do 5, na jugu i sjeveru zemlje od 4 do 10 °C.