Danas umjereno oblačno vrijeme, početak sedmice oblačan s padavinama

Jutros je u našoj zemlji bilo malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle ili niskih oblaka.

Temperature zraka izmjerene u 7 sati iznosile su: Bjelašnica -12 stepeni, Sokolac -10, Ivan Sedlo -8, Bugojno i Livno -6, Sanski Most -5, Banja Luka, Grude, Prijedor, Sarajevo i Tuzla -4, Široki Brijeg -3, Doboj -2, Bijeljina -1, Bihać i Trebinje 1, Mostar 2, Neum 5 stepeni. Atmosferski pritisak je u Sarajevu iznosio 946 milibara i za 4 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

Danas u Bosni i Hercegovini prije podne malo do umjereno oblačno vrijeme. Po kotlinama u centralnim i istočnim područjima sa maglom i niskim oblacima. Tokom dana, postupno povećanje oblačnosti. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Krajem dana na području Krajine povremeno će biti i jakih udara juga. Najviša dnevna temperatura zraka između 7 i 13 stepeni.

U Sarajevu veći dio dana sunčano uz umjerenu oblačnost. Poslije podne naoblačenje. Najviša dnevna temperatura zraka oko 8 stepeni.

Sutra će u Bosni i Hercegovini preovladavati oblačno vrijeme. Kiša se očekuje u drugoj polovini dana.

Glavnina padavina je u Hercegovini i jugozapadu Bosne. U većem dijelu Bosne slabija kiša, a više padavina tokom noći na ponedjeljak. Snijeg može padati samo na planinama.

Vjetar umjerene jačine južnog smjera. Povremeno će biti i jakih udara juga. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 4, na jugu i u Krajini do 7 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka između 9 i 15 stepeni.

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno sa kišom prije podne. Glavninana padavina u jutarnjim satima.

Na planinama može padati i snijeg. Krajem dana nove padavine u Hercegovini i jugozapadu Bosne.

Vjetar umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Povremeno će biti i jakih udara juga. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9, na jugu do 12 stepeno. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 17 stepeni.

U utorak u Bosni i Hercegovini oblačno sa kišom. Jače padavine na području Hercegovine gdje se prognozira između 40 i 80 litara kiše po metru kvadratnom.

Na planinama može padati i snijeg. Vjetrovito prije podne. Očekuje se jako jugo. Poslije podne vjetar će oslabiti. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9, na jugu do 12 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 17 stepeni.