Do transfera ipak nije došlo: Lazić ostaje na Koševu do kraja sezone, ali očekuje ga sudbina Adukora

Do posljednjeg dana prelaznog roka u Premijer ligi BiH, u Fudbalskom klubu Sarajevo nadali su se ponudi za Darka Lazića, piše Sport Centar.

Pouzdani defanzivac odbio je produžiti ugovor, koji mu ističe krajem sezone, stoga je procijenjeno da je najbolje da ga bordo tim proda.

Međutim, nakon što je prošlog mjeseca Laziću propao transfer u Norvešku uslijedili su stidljivi upiti drugih klubova, ali konkretna ponuda ipak je izostala.

U Sarajevu su također namjeravali dovesti još jedno pojačanje u ovom zimskom prelaznom roku, nakon angažmana Sušića, Mustedanagića, Jukića i Miličevića, ali upravo je nerealizovani transfer srbijanskog stopera blokirao tu opciju.

Lazić, dakle, ostaje na plati u Titovoj 38b, ali to ne znači i da će je zarađivati u klasičnom smislu, igranjem u prvom timu. Naime, sada mu vjerovatno predstoji selidba na tribine, scenarij koji je na Koševu već doživio Joachim Adukor kada je također odbio potpisati produženje ugovora.

Dosad su nekoliko puta u FK Sarajevo ponovili da će ta praksa biti na snazi kako im se ne bi ponovili slučajevi poput onog Harisa Duljevića i Elvisa Sarića, koji su kao reprezentativci napustili Koševo bez obeštećenja.